top of page

 ביקורת דוחות כספיים

כל חברה חייבת בביקורת רואה חשבון על הדוחות הכפיים מידי שנה וזאת בהתאם לחוק:

פקודת מס הכנסה - סעיף 131 (ג) מחייב את החברות המגישות דוחות למס הכנסה בביקורת רואה חשבון.

חוק החברות , התשנ"ט - 1999 - סעיף 154(א) קובע שכל חברה מחויבת בביקורת רואה חשבון. חברה לא פעילה (לפי סעיף 158 לחוק החברות)  לא מחויבת בביקורת רואה חשבון מבקר לצורך ביקורת דוחות כספיים שנתיים ומתן חוות דעת בגינם.

אנו, רואי החשבון בישראל מחויבים לערוך את הביקורת בהתאם לגילויי דעת של לשכת רואי חשבון בישראל.

תוצר עבודת הביקורת הינו "חוות דעת רואה חשבון".

מטרת ביקורת דוחות כספיים

המטרה של ביקורת הינה להגביר את רמת האמון בדוחות הכספיים אצל משתמשים שעבורם מיועדים הדוחות. כאשר מסגרת הדיווח הכספי היא מסגרת של הצגה נאותה , כפי שהמצב לגבי מרבית המסגרות המיועדות למטרות כלליות, המטרה האמורה מושגת על ידי חוות דעת של רואה החשבון המבקר בשאלה אם הדוחות הכספיים משקפים באופן נאות, מכל הבחינות המהותיות, בהתאם למסגרת הדיווח הכספי המתאימה. כאשר מסגרת הדיווח הכספי היא מסגרת של קיום הוראות, המטרה האמורה מושגת על ידי חוות דעת של רואה החשבון המבקר בשאלה אם הדוחות הכספיים הוכנו, מכל הבחינות המהותיות, בהתאם למסגרת הדיווח הכספי המתאימה. ביקורת הנערכת בהתאם לתקני הביקורת ולהוראות אתיקה רלוונטיות מאפשרת לרואה החשבון המבקר לגבש חוות דעת כאמור (מתוך סעיף 3 לתקן ביקורת 110)

 

למשרד ניסיון רב בביקורת לחברות בענפים רבים לרבות: סיטונאים, יצרנים, חקלאים, נותני שרותים, חברות בינלאומיות ועוד.

עריכת הביקורת במשרד מתבצעת בהתאם לגילויי דעת ותקני ביקורת של לשכת רואי חשבון. אנו רואים בגילויי הדעת ערך עליון בכל שלבי הביקורת לרבות: תכנון הביקורת, ביצועה, תיעודה, עריכת המדגם , נהלי עבודה, הסתמכות על הביקורת הפנים ועוד.

bottom of page